IK feliciteert JAN VAN MUNSTER met de Watertorenprijs 2012

In 2008 begon beeldhouwer Jan van Munster (Gorinchen, 1939) aan de uitvoering van zijn IK-eiland aan de voet van de oude watertoren van Oost-Souburg. Het project is in 2011 afgerond met de oplevering van het de IK-paviljoens, vestigingsplaats van de door hem bedachte werk -en presentatieplaats voor moderne, beeldende kunst.

Onlangs heeft de Nederlandse Watertoren Stichting aan Jan van Munster de Watertorenprijs 2013 toegekend. Deze prijs wordt eens per twee jaar verleend aan de best herbestemde watertoren in Nederland. De jury heeft bij haar oordeel het accent gelegd bij de toegevoegde kwaliteit van de combinatie van oud en nieuw, de functionaliteit en de meerwaarde voor zowel de toren als de locatie, het IK-eiland, als geheel.

De prijsuitreiking door architect Henk van der Veen van de Nederlandse Watertoren Stichting vindt plaats op zondag, 9 juni a.s. om 11.30 uur op het IK-eiland, in de foyer van de watertoren. De toren, waar het atelier van Jan van Munster zich bevindt, is die dag tot 14.00 uur open voor publiek.

Op deze dag is om 12.00 uur ook de opening van de tentoonstelling van resident Aram Tanis bij Stichting IK.

Van harte welkom!