Stichting IK bouwt IK-sculptuur af

IK

Het fundament en skelet van de architectonische IK-sculptuur hebben geruime tijd op voltooiing moeten wachten. Maar nu is het zo ver. Alle voorbereidingen zijn getroffen en de opdrachten zijn verstrekt. De afbouw is begonnen. Als alles gladjes verloopt, kan het IK-paviljoen in september worden opgeleverd. Uiteraard zal de opening worden verbonden met een bijzonder evenement. Tijdens de bouw gaat het programma in het hoekpaviljoen gewoon door.

Op de tussenruimte, pal aan de A 58, ingesloten door wegen en water, stond eerst alleen de dominante watertoren van Oost-Souburg, in 1939 ontworpen door ingenieur J.H.J. Kording. In 2005 begon beeldhouwer Jan van Munster (Gorinchem 1939) de plek naar zijn hand te zetten. Hij creƫerde er zijn IK-eiland: een woon- en werkplek voor hemzelf en een onderkomen voor de door hem opgerichte Stichting IK in de zogenaamde IK-sculptuur, het hartstuk van het eiland. Het is een uitnodigende, inspirerende plek die tot de verbeelding spreekt en aanzet tot creatieve actie.

IK

Stichting IK, waarvan Van Munster adviseur is, gebruikt dit potentiaal om zich te ontwikkelen tot een presentatieplek en laboratorium voor kwalitatief hoogwaardige en eigenzinnige beeldende kunst. Op uitnodiging van een gastcurator krijgen vernieuwende, veelbelovende kunstenaars de gelegenheid om gedurende een aantal weken te wonen en te werken in de I. De vruchten van deze werkperiodes worden tentoongesteld in de K.

IK bouw af!