IK Eiland, vastgelegd

Op 23 november 2013 werd het boek IK-eiland gepresenteerd.

De auteurs zijn Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum in Utrecht, en Piet Vollaard, architect, schrijver en criticus. Het boek belicht het IK-eiland als onderdeel van het œuvre van Jan van Munster en als architectonisch gegeven. Uiteraard gaat het ook in op de invulling die het eiland heeft gekregen door Stichting IK.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, via 99 publishers in Haarlem en via Stichting IK.

‘IK in dialoog’
Bij het verschijnen van het boek IK-eiland en ter ondersteuning van Stichting IK heeft Jan van Munster een multiple gemaakt. Een magnetisch veld met de letters die de woorden IK-I-ICH-MOI vormen. Deze ‘ikken’ gaan een diagloog met elkaar aan. De compositie van de letters is variabel. Hierdoor is ieder werk uniek. Het zoeken van de dialoog typeert het karakter van de stichting.

zie ook:

Presentatie 'IK-Eiland"- Het boek