Project Bojan Fajfriç

lees meer

••

Recensie over het boek IK-eiland in Beelden magazine 1#2014

lees meer

••

Artikel over het werk van Arie de Groot in de PZC 30 januari 2014

Artikel over het werk van Arie de Groot naar aanleiding van zijn gastcuratorschap voor de tentoonstelling van werken uit de Collectie Leen Stout bij Stichting IK

lees meer

••

Artikel over residentie van Alexandra Roozen in de PZC 21 november 2013

Artikel in de PZC over de tentoonstelling van Ida Edblad in De Vleeshal en de residentie van Alexandra Roozen bij Stichting IK

lees meer

••

Presentatie 'IK-Eiland"- Het boek

Het boek ‘IK-eiland’ werd zaterdag 23 november 2013 enthousiast ontvangen in aanwezigheid van de auteurs Edwin Jacobs en Piet Vollard. Het eerste exemplaar werd door de uitgever 99 publishers uit Haarlem aangeboden aan Jan van Munster.

lees meer

••

IK-Molens

Onlangs heeft beeldend kunstenaar Sef Peeters zijn IK-molens weer opgehaald.

lees meer

••

IK Eiland, vastgelegd

Op 23 november 2013 werd het boek IK-eiland gepresenteerd.

De auteurs zijn Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum in Utrecht, en Piet Vollaard, architect, schrijver en criticus. Het boek belicht het IK-eiland als onderdeel van het œuvre van Jan van Munster en als architectonisch gegeven. Uiteraard gaat het ook in op de invulling die het eiland heeft gekregen door Stichting IK.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, via 99 publishers in Haarlem en via Stichting IK.

lees meer

••

Nieuwe commissaris van de koningin van Zeeland verrast IK-eiland met bezoek

Woensdagochtend, 27 maart j.l. organiseerde burgemeester René Roep van Vlissingen samen met zijn college voor de nieuwe commissaris van de koningin van Zeeland, Han Polman, een kennismakingstour langs markante Vlissingse locaties.

lees meer

••

Volkskrant, 9 februari 2013 "BV IK raakt overspannen"

lees meer

••

Artikel over expositie Willem Besselink door Nico Out, PZC 13 december 2012

Wat beeldende kunst voor mij onweerstaanbaar maakt is het verrassingselement. Dat een kunstenaar er in slaagt om toch weer wat toe te voegen aan wat ik al zag. Dat kan soms baanbrekend zijn en soms subtiel, maar het is een wezenlijk onderdeel van mijn kunstbeleving. Willem Besselink slaagt er in die te stimuleren met niet meer dan tientallen meters aluminiumstrips. In de ‘K’ van de expositieruimtes op het IK-eiland in Oost-Souburg heeft hij met die strips een intrigerende installatie gemaakt.

lees meer

••

Artikel IK in "Nicolai Magazin"

lees meer

••

Opening IK-sculptuur 3 september 2011

 

lees meer

••

Stichting IK bouwt IK-sculptuur af

IK

Het fundament en skelet van de architectonische IK-sculptuur hebben geruime tijd op voltooiing moeten wachten. Maar nu is het zo ver. Alle voorbereidingen zijn getroffen en de opdrachten zijn verstrekt. De afbouw is begonnen. Als alles gladjes verloopt, kan het IK-paviljoen in september worden opgeleverd. Uiteraard zal de opening worden verbonden met een bijzonder evenement. Tijdens de bouw gaat het programma in het hoekpaviljoen gewoon door.

lees meer